Title Image

Nicole Vijn

Graag stel ik mij voor en zal ik in het kort mijn loopbaan vertellen.

 

Nicole Vijn is mijn naam. In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie Leffelaar in Amsterdam. Direct na mijn studie ben ik van 1986 tot 1997 werkzaam geweest in sportfysiotherapie praktijk SMC op de Apollolaan in Amsterdam.

 

In die tijd heb ik de specialisatie sportfysiotherapie gevolgd bij de NVFS. Tevens heb ik in die periode diverse sportevenementen en elftallen begeleid. Fysiotherapeutische begeleiding heb ik gegeven bij onder andere voetbal-handbal – en hockeyteams. Van 1989 tot 1992 ben ik fysiotherapeut geweest van het Nederlands dames hockeyelftal waarmee we in 1990 in Sydney wereldkampioen zijn geworden. Ook individuele sporters als triatleten en atleten heb ik begeleid. Verder heb ik jarenlang  looptraining en revaliderende zwemtraining gegeven.

 

Aan de Academie voor Haptonomie in Doorn heb ik de basisopleiding haptonomie gedaan. Hierdoor zijn mijn behandelingen fysiotherapie ook vanuit een haptonomische visie.

 

In 1997 ben ik mijn eigen praktijk op de Amstelkade 152 begonnen. Hier werk ik nu nog twee dagen op woensdag en vrijdag. Vanaf 2007 ben ik ook werkzaam in de Trompenburgstraat 131 . Een mooi collectief fysiotherapeuten waar ik de samenwerking en het kunnen hebben van een oefenzaal zocht als meerwaarde naast mijn eigen ruimte. Ik werk nu op beide locaties waardoor ik op twee prachtige punten in de Rivierenbuurt bereikbaar ben.

 

Sinds de oprichting in 2010 van het schoudernetwerk Amsterdam SNA ben ik betrokken bij dit netwerk. Het is een netwerk van 60 fysiotherapeuten uit Amsterdam en regio die zich meer verdiepen, meer scholen en meer kennis vergaren over schouderklachten. Ik heb zeer veel affiniteit met deze klachten. Zie ook de web site; www.schoudernetwerk.nl

 

Verder ben ik een van de initiatief nemers van het Fysiotherapie Collectief Amsterdam. Op 4 juli is de coöperatie FysiotherapieCollectiefAmsterdam FCA officieel geworden. Mijn functie daarbij is algemeen bestuurslid.  Meer informatie over FCA vind u op: http://fysiotherapiecollectiefamsterdam.nl/

Gaandeweg in mijn loopbaan heb ik vele bij-en nascholing cursussen gedaan.

 

Specialisaties:

 

Werkdagen & locatie

Maandag Trompenburgstraat 131
Dinsdag Trompenburgstraat 131
Woensdag Amstelkade 152
Donderdag Trompenburgstraat 131
Vrijdag Amstelkade 152

 

Contact
E-mail: vijnnicole@gmail.com
Telefoonnummer Amstelkade: 020-4703830
Telefoonnummer Trompenburgstraat: 020-6449568
Mobiel:  06-47836746