Title Image

Noémie Williams

Geregistreerd algemeen fysiotherapeut sinds 2015, afgestudeerd aan de ‘European School of Physiotherapy’ te Amsterdam, de internationale tak van de HvA, en CKR geregistreerd. In 2016 heb ik de internationaal erkende Personal Training opleiding afgerond aan de National Academy of Sports Medicine (NASM), waarna ik jarenlang werkzaam was als fysiotherapeut en personal trainer. Hedendaags werk ik als fysiotherapeut op 2 locaties in Amsterdam, en ben ik gevorderde craniosacraal therapie student aan het Upledger Instituut Nederland.

Oorspronkelijk kom ik uit België, maar mijn interesse in sport heb ik ontwikkeld op St. Maarten, waar ik ben opgegroeid. Daar deed ik met name aan competitie zwemmen, maar ervaring in triatlons, kickboksen, dans, crossfit en fitness heb ik ook! Wegens mijn passie voor sport en mijn PT-ervaring heb ik een grote affiniteit met sport-gerelateerde klachten.

Daarnaast heb ik dankzij mijn opleiding tot craniosacraal therapeut een holistische kijk op klachten, en bied dus ook lichaamsgerichte behandelingen vanuit deze invalshoek voor fysieke en emotionele klachten. Craniosacraal therapie, een complementaire therapie ontstaan vanuit de osteopathie, is een lichaamsgerichte behandeling van gezondheidsklachten. The therapeut werkt met fascie en connective tissue (bindweefsel), en combineert dit met interoceptie (een vorm van gerichte mindfulness), waardoor de cliënt meer lichaamsbesef en lichaamsbewustzijn ontwikkelt. De therapeut hecht hierbij waarde aan de emotie van de patiënt, omdat diens klachten psychosomatisch van aard kunnen zijn. Door herkennen, erkennen, accepteren en doorvoelen van de lichamelijke signalen en mogelijke emoties rondom de klacht, kan klachtenreductie ontstaan, waar dat mogelijks niet of onvoldoende was ontstaat bij een regulier behandeling fysiotherapie of anders. Meer informatie met wetenschappelijke onderbouwing vindt u in dit folder.

Specialisaties

Fysiotherapie

Personal Training (NASM)

Hoofdpijnklachten

Wervelkolom klachten (Cyriax methode)

Craniosacraal therapeut i.o. – (psychosomatische) lichaamsgerichte therapie

 

Werkdagen

Maandag        SFR Beweegt, Trompenburgstraat 131-133

Dinsdag          Wielingenprakijk, Wielingenstraat 22 (www.wielingenpraktijk.nl)

Donderdag     SFR Beweegt, Trompenburgstraat 131-133

Vrijdag            Wielingenprakijk, Wielingenstraat 22

 

Contact

E-mail: noemie.williams@gmail.com

Mobiel: 0615455189